Available Filters

-

Kokoelmat
Opinel Trio Parallel -laatikko

Viipalointiveitset

Suodata

Näytetään ainoa tulos

Ruoanlaitossa viipalointi tarkoittaa ohuiksi viipaleiksi leikkaamista. viipalointiveitsellä viipaloidaan siis ruokaa siten, että saadaan pieniä, ohuita paloja pyöreän, suikaleen, juliennen, kuution jne. muodossa. Kaikki elintarvikkeet voidaan viipaloida: vihannekset, hedelmät, yrtit, liha, siipikarja, kala.

Viipalointiveitsen ominaisuudet

Viipalointiveitsi on itse asiassa eurooppalainen kokkiveitsi tai japanilainen santoku . Itse asiassa viipaleveitsessä on leveä terä, jonka pituus vaihtelee 15 ja 30 senttimetrin välillä. Tämän suuren koon ansiosta on mahdollista suorittaa erilaisia kulinaarisia tehtäviä ja leikata suuri määrä ainesosia lyhyessä ajassa. Koska viiltoveitsi on mitoiltaan avokätinen, sen paino on myös hieman raskaampi. Tämä ominaisuus tarjoaa paremman hallinnan ja vakauden leikkaamisen aikana. Terän mukava leveys on hyödyllinen ainesosien, kuten valkosipulin, murskaamisessa tai leikattujen ruokien kuljettamisessa. Santokun tapauksessa kärki on hieman alaspäin kaareva, mikä mahdollistaa tehokkaan vipuliikkeen, joka on vähemmän rasittavaa kädelle. Väsymistä vähentää myös terän terävä leikkausreuna, joka tunkeutuu ruokaan helposti ja erittäin tarkasti. Huomaa, että joissakin Santokuissa terässä on kuoppia, jotka estävät ruokaa tarttumasta siihen. Leikkuuveitsi on taottu ruostumattomasta teräksestä, hiiliteräksestä tai keraamisesta teräksestä. Ruostumaton teräs on suosittua korroosionkestävyytensä ja helpon huollettavuutensa vuoksi. Hiiliteräs- ja keraamisia teriä arvostetaan niiden poikkeuksellisen, pitkäkestoisen terävyyden vuoksi. Ne ovat kuitenkin hauraita, eikä niitä tulisi käyttää luiden tai kovien tai pakastettujen elintarvikkeiden leikkaamiseen. Kahvoja on saatavana monenlaisista materiaaleista, jotka vaihtelevat… Ruoanlaitossa viipalointi tarkoittaa ohuiksi viipaleiksi leikkaamista. viipalointiveitsellä viipaloidaan siis ruokaa siten, että saadaan pieniä, ohuita paloja, pyöreitä, suikaleita, julienneja, kuutioita,… Kaikki elintarvikkeet voidaan viipaloida: vihannekset, hedelmät, yrtit, liha, siipikarja, kala.

Viipalointiveitsen ominaisuudet

Viipalointiveitsi on itse asiassa eurooppalainen kokkiveitsi tai japanilainen santoku . viipaleveitsessä on nimittäin leveä terä, jonka pituus vaihtelee 15 ja 30 senttimetrin välillä. Tämän suuren koon ansiosta on mahdollista suorittaa erilaisia kulinaarisia tehtäviä ja leikata suuri määrä ainesosia lyhyessä ajassa. Koska viiltoveitsi on mitoiltaan runsas, sen paino on myös hieman raskaampi. Tämä ominaisuus tarjoaa paremman hallinnan ja vakauden leikkaamisen aikana. Terän mukava leveys on hyödyllinen ainesosien, kuten valkosipulin, murskaamisessa tai leikattujen ruokien kuljettamisessa. Santokun tapauksessa kärki on hieman alaspäin kaareva, mikä mahdollistaa tehokkaan vipuliikkeen, joka on vähemmän rasittavaa kädelle. Väsymistä vähentää myös terän terävä leikkausreuna, joka tunkeutuu ruokaan helposti ja erittäin tarkasti. Huomaa, että joissakin Santokuissa terässä on kuoppia, jotka estävät ruokaa tarttumasta siihen. Leikkuuveitsi on taottu ruostumattomasta teräksestä, hiiliteräksestä tai keraamisesta teräksestä. Ruostumaton teräs on suosittua korroosionkestävyytensä ja helpon huollettavuutensa vuoksi. Hiiliteräs- ja keraamisia teriä arvostetaan niiden poikkeuksellisen, pitkäkestoisen terävyyden vuoksi. Ne ovat kuitenkin hauraita, eikä niitä tulisi käyttää luiden tai kovien tai pakastettujen elintarvikkeiden leikkaamiseen. Kahvoja on monenlaisia, synteettisistä materiaaleista jaloimpaan, lahonkestävään puuhun. Joka tapauksessa ne ovat aina ergonomisia ja niissä on miellyttävä tartuntapinta, jotta ne pysyvät kädessä täydellisesti tasapainossa. viipalointiveitsen ominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen työkalun yrttien pilkkomiseen, valkosipuli-, sipuli-, purjo-, mutta myös sieni-, kana-, naudan- tai possunlihahakkeen tekemiseen. Huomaa, että joitakin annosveitsiä Opinel tai Victorinox tuotemerkeistä voidaan käyttää hedelmä- ja vihannesviipalointiveitsinä . Lisätietoja